Jalkapallo- hieno laji, jonka suurin arvoturnaus pelataan aivan väärässä maassa

Olen seurannut kuningas Jalkapallon arvokisoja pienestä pitäen. Ekat kisat jotka muistan jotenkin olivat MM-kisat 1974. 

Mutta erityisen hyvin muistan Argentiinan kisat 1978. Mario Kempes ja paperisade. 

Aina olen kisat seurannut vaikka eihän Argentiinan kisojen järjestäjämaa ollut suinkaan mikään pulmunen sotilasjunttineen. Minä siitä 13- vuotiaana mitään ymmärtänyt.

Nyt kuitenkin jätän kisojen katsomisen väliin.

Miksi? Minusta on aivan käsittämätöntä antaa suurin ja kaunein turnaus jonkin  Qatarin järjestettäväksi. Se ei ole mikään jalkapallomaa. Mutta erityisesti se ei ole ihmisoikeuksia kunnioittava valtio. Ihmisiä on kuollut joidenkin lähteiden mukaan toistatuhatta rakennustöissä. Washington Post kirjoittaa asiasta

The Guardian(HS 23.2 2021) puhuu jopa 6500 ihmisen kuolleen jalkapallon työmailla. Järkyttäviä lukuja.

Aika usein näkee kommentteja, jossa tuomitaan FIFA:n toiminta. Mutta siihen se sitten jääkin. Kisoja katsellaan mm. koska "urheilua ja politiikkaa ei saa sekoittaa keskenään". Miten niin ei saa? Ne sekoittuvat väkisinkin.

Kansainväliseen urheiluun liittyvä korruptio tuntuu olevan näköjään jatkuvaa. Ja silti mikään ei tunnu muuttuvan. Koska tuote myy.

Mitäs jos pieni ihminen. joka kuitenkin tämän lystin maksaa tavalla tai toisella, ei suostu enää tähän? Mitä hän voisi tehdä? Jättää kisat katsomatta. Se on varsin pieni ele. 

Tiedän, että Qatarissa käy todennäköisesti niin, että katsomoissa on väkeä entiseen malliin. 

Eli ollaan närkästyneitä ja tuomitaan, mutta show must go on...eikö niin?




Kommentit

Suositut tekstit